9.7.05

Hua Hin

Tundub, et see t2pit2htede kirjutamine siin Taimaal ei 6nnestu, aga mis siis ikka. Pyyan neid kuidagi millegagi asendada.

Praeguseks oleme pea n2dala veetnud Hua Hinis. See on yks l2himaid t6elisi kuurortlinnu Bangkokile, nii 3-4 tundi s6itu m66da kiirteed. Ei tulnud siia just eriliste ootustega, m6tlesime, et ehk saab teel l6unasse natuke meres ujuda. Nimelt Tai lahe 22rsed rannad peaks praegusel ajal olema mussoonist v2hem m6jutatud, meri pole nii ohtlik ja vihma v2hem. L6unapool oli meil aga plaanis hoida just Andamani mere 22rde, sest seal on mitmeid kohti, mida tahaks n2ha. Igatahes siia Hua Hini me j6udsime. See on t6eliselt v2ljakasvanud kalurikyla.



Vanad kai22rsed puumajakesed veel meenutavad kunagisi aegu. Linna aga ehivad nyyd mitmed paarikymnekordsed peened k6rgmajad, kus Bangkoki rikkurid endale merevaatega suvituskortereid muretsevad. Kesklinn on natuke madalamas v6tmes, tavalised karpmajad, kus all pood v6i baar ja ylal v2lja yyritavad toakesed.
Miks me siia nii kauaks oleme j22nud, on harukordselt m6nus olemine. Rand on oma 5 km pikk ja madalvee korral ka v2ga lai. Liiv on peenike ja valge. Ja n2dala sees on see k6ik praktiliselt inimtyhi.


Kindlasti on Taimaal ilusamaid randu, kus vesi on erksam sinisem ja palmid maalilisemad, kuid meile meeldib just see, et saab rahulikult elada linnas kenas toakeses, syya turul parimaid s66ke ja vahetevahel k2ia rannas. Mitte elada palmilehtedes onnikeses, kus WC-ni tuleb ronida 10 min ylesm2ge, syya saab vaid kylalistemajas ja pidevalt k2ib mingisugune peedistamine, et osta yhte v6i teist v6i et nyyd on kindlasti vaja s6ita paadiga kuhugi v6i minna mingisugusele tuurile. Hua Hinis saame v2hemasti meie rahus olla. Myyjataridel on kyllalt tegemist oma asjadega v6i peibutavad nad pigem turiste, kes elavad Hiltoni vms suurtes hotellides.
Nii on meil kujunenud meeldiv rutiin, et hommikul kl 7 paiku jalutame randa, ujume ja p2evitame paar tundi. Siis k2ime hommikust s66mas ? tavaliselt riisi ja kalmaare yhe vana tai t2dikese t2navarestoranis. Kella 1-2 paiku hakkab tavaliselt vihma sadama, siis on hea istuda hotellis r6dul ja midagi lugeda. Praegu on mul k2sil selle n2dala kolmas raamat..P2rastl6unal ja 6htul patseerime m66da randa v6i linna. Kui pimedaks l2heb (nii kl 6-7 vahel), siis avatakse suur 66turg, kus on taas igasuguseid maitsvaid asju ja muud huvitavat.


Vaatad veel hotelli baaris natuke telekat, ajad juttu ja j2lle ongi p2ev otsakorral.
Ehk siis me tegeleme lihtsalt olesklemisega. Aga selles hoolimata v2ga m6nus on.