1.6.06

Hotel berbintang seribu..

K6lab kui popplaulu pealkiri - t6lge oleks "tuhande t2he/t2rni hotell". Tegelikult see on Ibu lause tollest esimesest maav2rina j2rgsest 66st kui me k6ik siruli moshee ees t2naval pimeduses pikutasime ja selget taevast vaatasime (no see oli natuke enne seda kui 2iksetorm tuli ja selge t2histaevas asendus pilvemassiga).
Praegu siis tuhanded inimesed Yogya ja Klateni ymbruses elavad neis tuhande t2rni hotellides, arvatakse, et kuni aastaks. Kuuldavasti iga maav2rinas l6hutud maja kohta Indoneesia valitsus eraldab 10-30 miljonit ruupiat. K6ige tagasihoidlikuma maja hinnad (kui enamus pealegi ise teha) algavad Bapaki s6nul 50 miljonist. Ja mida teevad inimesed, kelle maja n2eb v2ljast t2iesti ok v2lja ja sees on seintel suured praod? Ega ei julge ju seal elada ja k6ike parandada ei anna ka. Igatahes praegu pole vist kedagi kes julgeks suletud uksega magada. Yha levivad kuulduset, et kyll tulevat uus maav2rin t2na, homme, 14 p2eva p2rast esimesest v2rinast ja siis kuu aja p2rast Jakartas. On kyll ainult jutud, aga muretsema paneb ikka.
Magasime meiegi lahtise uksega - k6ik peaga ukse poole nagu silgud pytis. Sandaalid olid reastatud ukse ette ninadega jooksusuunas.. Madratsid katsid pea kogu suure toa p6randa - seinast alates Jarek, mina, siis Tia, Ibu, Ook. Bapak magas maja ees, Tio moshees. 66sel tulid kassid majja ja ehmatasid k6ik poolsurnuks kui yhe klaasi ymber ajasid.
T2na hommikul k2isime Bantulis. Ega meil suurt muud 6igustust sinna minekuks polnud kui et tahtsime ringi vaadata. Elamus oli shokeeriv. Shokeeriv et k6ik oli nii vaikne. Majad on k6ik tyhjad - arusaadavalt, sest mis pole rusuhunnikus, see on v2hemasti m6rane. Lagedamate kohtade peal on suured telklaagrid. Me kuskil ei peatunud, pilte ei teinud, lihtsalt vaatasime ja j2tsime m6ttes hyvasti Yogya ja siinse eluga. L2hme t2na tagasi Solosse. Arvatavasti pole see me viimane kord Yogyas - tuleme siia tagasi v2hmalt 6. juunil, aga v6ib-olla juba homme. Nimelt Poolast saabub t2na 66sel lennuk humanitaarabi ja v2lihaigla 14-30 arstiga. Jarek on siin yks kohapealsetest kontaktisikutest. V6ibolla me peame kuskil siinkandis passima ja aitama neil end sisse seada ja kohalikku asjaajamist h6lbustama. (Kuigi ma ei tea kuiv6rd see toimima saab - eile 66sel kl 12 paiku helistas mingi s6jav2elane Poolast ja kysis Jarekilt, et ega tema tea kust nad saaksid lennujaama konvoi kraami liigutamiseks - no common..kust kuradist me peaks selliseid asju teadma?)

2 Comments:

Blogger Ann said...

Muide, mis plaanid teil on peale Indoneesiat? Niipalju sain aru, et Malaisiasse, aga edasi? Eesti suvi siiani suht vihmane ;)

10:19 PM  
Blogger HM said...

Austraaliasse. 12. juuni lendame Singapurist Darwinisse ja liigume mingi aja peale edasi Sydneysse.

2:41 PM  

Postita kommentaar

<< Home