6.8.05

Suur Durian

Me siis Jakartas nyyd. M6nel pool kutsutakse Jakartat suureks durianiks - see on see v2ga haisev okkaline delikatesspuuvili. M6te vist selles, et kuigi pealt terav ja muidu haisev, leidub siin ka mingisuguseid meeldivaid momente.
Igatahes lennujaama tuldi meile vastu, nagu lubatud. Meie lend j2i kaks tundi hiljaks, nii et ootav vennike oli juba ysna kyps. No siis mingid tyhised kaks tundi m66da Jakarta liiklusummikuid ja me saabusime Riikliku Haridusosakonna kylalistemajas, kuskil ysna Jakarta l6unaosas. Neid darmasiswa tyype on siia juba mitu p2eva tilkunud - praeguseks on kohal nii 50 v6i 40. Aga peaks vist tulema 100.
Igatahes seltskond on v2ga kirju, kuigi suurem r6hk tundub olema Ida- ja Kesk-Euroopal - slovakid, ungarlased, poolakad, ukrainalased. Sekka tegelasi Surinamest Filipiinideni ja Turkmenistanist Mehhikoni. Minu toanaabriks on Portugali tydruk.
Nii et ysnagi huvitav - pealegi enamus on ikkagi yli6pilased omal maal, nii et inglise keelt r22givad pea k6ik, kaardim2ngud on samad nagu igalpool ja yldse tore olemine. T2na hommikus66gi k6rvale pakkusid slovakid juba mingisugust slivovicat. Ahaa, programm peakski siis t2nasest algama. Esialgu tundub, et programm piirdub t2na ja homme sellega, et meile on korraldatud hommiku-, l6una- ja 6htus66k. Esmasp2eval on mingisugused pidulikud yritused ministeeriumis ja rahvuslik 6htu, teisip2eval linnaekskursioon. Ja kolmap2evast liigume me k6ik Yogyakartasse, kus on esialgne keeltekursus ja sealt siis k6ik kobivad oma ylikoolidesse yle Indoneesia. Meie j22me Yogyakartasse.
Igatahes t6otab k6ik sujuvat ja ootusrikkalt vaatame vastu aastale Indoneesias..