2.6.06

Et mis siis ikka juhtus ja mis mitte

Kuulsin, et Eesti meedias liigub erinevaid versioone sellest, et mis tagajärjed maavärinal ikka olid. Teadmiseks siis, et Boroboduri tempel on maavärinast puutumata. Prambanani templikompleksist kukkus maha lõunapoolseima templi tipp ja mitmed ümbritsevad kivihunnikud - kuuldavasti kõik on parandatav (mida aga ei saa öelda Prambanani küla ja teiste sealkandis olevate külade kohta, kus iga teine maja on täielik rusuhunnik).

Yogyas silmnähtavaimad purustused on kahel suurel ja alles avatud ostukeskusel - Saphir Square´il ja Ambarrukmo Plazal. Ka kõik teised ostukeskused on vähemalt mõranenud - tundub, et selliste asjade ehituskvaliteet on ikka äärmiselt vilets. Väga jubedad näevad välja Steiperi kõrgkooli peahooned ja ISI kampus. Suured hooned nagu seisaks üht nurka pidi püsti, kõik on mõranenud ja katki.
Yogya lennujaamas purunes ootesaal ja pragunes üks lennurada - allesjääv rada on lühem ja seetõttu hetkel maanduvad Yoyas vaid Hercules lennukid, mis üle linna lennates näevad välja ja kuulduvad nagu just sõda oleks hakanud.

Kõige hävinenum osa on Bantul - ja see ei ole linn, vaid lai külapiirkond Yoygakartast lõunas. Enamuses olid siin madalad hooned - 1-2 korrust. Osad majad on ikka püsti ka, paljud on pragunenud või kohe ümberkukkumas, paljud on täitsa maatasa. Nagu Bapak tabavalt märkis "lehmalaudad on kõik püsti" - need ehitatakse bambusest ja palmilehtedest.

Kui nüüd õnnestub panen siia mõned pildid me maja ümbrusest:

See on meie maja tagune jõeäär ja teerada pere majani.

See on maja, mis kukkus ka Ibu köögi peale.

Meie külarahvas laupäeval, esimesel on peale Ibu, Bapaki ja nende laste ka "Helm-Mai" - mul on nyyd uus nimi, kuna tol p2eval eriti mootorrattakiivrit peast v6tta ei tahtnud. Helm on indoneesia keeles kiiver..


Vot sellised lood siis.

2 Comments:

Blogger Egert said...

Hirmus sündmus- hukkunud ligi 6000, paljudel kodud elamiskõlbmatud, elu täiesti pea peal.

Kuulsin su papsilt kohe, et sinu ja Jarekiga kõik korras.

Kas koduigatsus ei kiusa? Meil siin ilusti rohetab, õhtud on pikalt valged...

Tervitan!

4:35 PM  
Blogger HM said...

Tsau Egert!
Jah ma inimkaotused j2tsin kirjeldustest v2lja..need arvud muutuvad ka iga p2ev, kahjuks ainult suuremas suunas.
T2na hommikuks loeti hukkunuks 6200 inimest, vigastatuid on 30 000 ringis ja kodutuid yle 200 000..
Nii et v6ib kyll 6elda, et Eesti rohetav kevad ei tundu halb idee.

6:57 PM  

Postita kommentaar

<< Home