25.8.05

Kodukaunistuskuu

Nii, meil on nüüd elamine olemas - ja ei mingi vilets ühikas, vaid päris oma maja! Ok, siiski renditud. Igatahes me oleme oma maja üle üsna uhked.

Maja ise on Yogyakarta idaservas, Gajahwongi jõe ääres, u 20 minutit UNY kampusest kõndimist. Hea meel on ka selle üle, et leidsime selle maja õnneliku juhuse tahtel ja mitte mõne agentuuri või abimehe vahendusel. Seega on ka hind märksa meeldivam kui me alguses oskasime kahtlustada.

Tegelikult oli meil juba kos (tudengite ööbimiskoht) olemas - lõime juba käed, et septembrist alates üürime ühe toa eramajast (ja see oleks olnud üks väga vähestest kohtadest, kus me Jarekiga oleksime saanud tuba jagada, enamasti on siin kõikides majades nö sooeralduspoliitika.) Järgmisel päeval aga jalutasime UNY ümbruses ringi, et näha, mis kandiga üldse tegu on. Ja nii me kõndisime ja kõndisime, tänavad muutusid üha vaiksemaks ja väiksemaks ja me muudkui arutasime, et küll oleks kena kuskil siin elada.. No ja siis pärisime mõnelt kohalikult, et ega siin mõnda maja rendiks pole. Algul keegi ei teadnud midagi, aga ju jutud läksid liikvele ja peagi näidati meile üht maja, kus remont pooleli ja kamar mandi (vannituba) oli väike pime urgas keldris. See natuke vähendas meie indu.

Hakkasime just tagasi ülikooli poole astuma, kui üks naine ütles, et äkki tahame veel üht maja näha. No me siis vaatasime. Ja vaatasime kohe mitu tundi. Arutasime teeklaasi taga omanikuga asju, klõpsisme elektrit, vaatlesime vee läbipaistvust, kontrollisime aknaid ja uksi - ja asi täitsa sobis. Maja on üsna uus, ja seega puhas. Kolm tuba - suur elutuba ja kaks väiksemat magamiseks. Mõlema magamistoa taga on kamar mandi - ei midagi edevat, aga täiesti adekvaatsed pesemiskohad. "Köök" on rohkem esiku kui köögi moodi, aga ma ei usu, et me siin sageli süüa tegema hakkame - kodus vaaritada on märksa kallim, kui väljas süüa. Maja taga on kena miniatuurne istekoht jõekaldal, kust avanevad kenad vaated üle jõe. Ok, jõgi on praegusel kuival aastaajal rohkem prügi täis nire kui jõgi, aga kindlustatud kaldavallid annavad tunnistust, et vihmade saabudes mühavad siin tormised vood. Enamus maju on siiski ehitatud meie majast madalamale jõekaldale, nii et ma ei usu, et meid üle ujutatakse. ptüi ptüi ptüi

Järgmisel päeval naasesime ja võtsime kaasa oma ülikooli poolse tuutori - nö tunnistajaks ja tõlgiks ja nüüd on siis tegu tehtud. Rentisime maja 10 kuuks, ja maksime selle eest u 5000 krooni. Iga kuu lisandub sellele elektriarve ~50 krooni ja 28 krooni telefoni eest. Meie telefoninummer on ka ilus ja ümmargune +62 274 544424. Nii et skypige mulle.

Eh, aga kõigepealt peame veel telefoni muretsema. Ja veel umbes sada asja - nimelt maju renditakse siin pea eranditult ilma sisustuseta. Ühtpidi on see kõige muretsemine vaevarikas, teistpidi tore. Eriti et asjad on siin ikkagi väga odavad ja valik on suur ja vähemasti mulle imponeeriv (bambus, batik...). Eile ja täna olemegi mööda poode tuulanud ja uurinud asju ja hindu. Me oleme arvestanud, et lisa miljoni-pooleteisega (~1500 krooni) saame kõik hädavajalikud asjad kätte. Trend tundub olevat selline, et plastik on kallim kui looduslikud materjalid - ja meile (ja me rahakotile) sobib see hästi. Kõige suurem väljaminek saab vist madrats olema.

Augusti lõpu olemegi siis ametlikult kuulutanud kodukaunistamiskuuks.