17.8.05

Yogya I



Tere siis üle pika aja!

Vahepeal on elu nii kiire olnud, et polnud võimalik arvuti taha sattuda. Viimase nädala oleme veetnud Yogyakartas, kus toimus sissejuhatav keelekursus kõigile darmasiswa stipendiaatidele. Õppureid on kokku umbes 120 umbes 50 eri riigist, nii et igavuse üle just kurta ei saa. Tunne on siin umbes sama nagu EGEA kongressidel, ainult selle vahega, et öö läbi ei jooda (midagi veest kangemat). Aga mehhiklastel pole kangemat kraami vajagi, nad on niigi valmis iga hetk salsat tantsima:). Peale keeletundide toimusid veel igasugused ekskursioonid ja vastuvõtud, rahvuslikud õhtud, batika kursused jms nii et hetkel on igatahes tunne nagu tühjakspigistatud sidrunil. Eile sai esialgne programm läbi ja enamus inimesi sõitsid või lendasid laiali oma tulevastesse ülikoolidesse. Meil ei tulnud õnneks kuigi kaugele sõita - u 15 km kesklinna. Elame nüüd siin ühes väikeses külalistemajas ja homme hakkame endale elamist otsima.


see on pilt yleeilsest 6htust, kus me k6ik pidime kohalikesse kostyymidesse riietuma ja m6ne indoneesia laulu ja tantsu esitama.

Me oleme Jarekiga ühes ülikoolis - UNY ehk Yogyakarta Riiklik Ülikool. Kooliaasta hakkab pihta 8 septembril, nii et sinnamaani on meil aega ennast sisse seada. Praeguseks teame umbes niipalju, et kolm kuud kestavad intensiivsed keelekursuse (iga päev vähemalt neli tundi) ja peale seda me võime valida ülikooli programmist ükskõik mis aineid - traditsioonilisest tantsust ja kunstist poliitika ja majanduseni. Ma arvan, et see kõik kõlab üsnagi hästi. Eriti et tundub, et see indoneesia keel on tõepoolest lihtsate killast. Peamine on lihtsalt võimalikult palju uusi sõnu õppida.

Ahaa - ja mu uus mobiilinumber on 00 62 815 78126229.

Paar toidupilti ka: esimene on indoneesia rahvusroog sate ja teine kohalik magustoit es campur. Selamat makanan!


5 Comments:

Blogger HM said...

ee, need toidupildid peaksid vastupidi olema..:)

6:08 PM  
Blogger Egert said...

Väga lahe. Küll varsti läheb kergemaks, näiteks siis kui oled Eestis tagasi.

Tervitused Tallinnast,
Egert

6:23 PM  
Blogger Ann said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

9:39 PM  
Blogger Ann said...

Toidupildid mulle meeldivad, jaa!
Ehkki ise pugisin just 2ra yhe suure thali, v6iks natuke veel pitsitada.

Kuule, kas su Indoneesias teenitud punktid l2hevad ka Eestis magistratuuris arvesse?

Ise olen teel Varanasisse, siis Darjeeling. Soovitusi?

(kustutasin eelmise teate 2ra, liiga palju kirjavigu sattus sisse :) )

9:56 PM  
Blogger HM said...

ja r66m sust ka kuulda, Ann! Et siis Varanasis? Kas mulle ka kylla tuled? Sealt on juba kiviga visata, tyhised tuhanded kilomeetrid.

Punktid l2heksid arvesse kyll, kui ma tahan. V6in siis vaibakudumise k6rvale panna nt 3 punkti eest batikmaali..:)

Ja tore ka kuulda, et Egert mu blogi loeb..Akki sul on huvi Indoneesiasse tulla? Mm - mesin2dalateks Balile, v2ikese k6rvalep6ikega Yogyakartasse?
Kylalistetuba on juba olemas:)

10:56 PM  

Postita kommentaar

<< Home