4.4.06

Maaf, ya?

See lühike lause - maaf, ya? - on minu arvates üks ehedamaid indoneesia lauseid. See tähendab umbes - uups, sorry vms. Midagi väga kerget ja mööduvat. Kui sulle öeldakse "maaf, ya" siis tead, et ega keegi selle asja üle enam kunagi ei mõtle või sellega tegele.

Tõeline maaf-ya alustala on olnud Ibu Riszka. Ibu Riszka on UNY koostöökontori (otsetõlge!) juhataja ja meie peamiseks ühenduspunktiks Indoneesia valitsusega (ja seega darmasiswa stipendumiga). Põhimõtteliselt peaks ta koordineerima ka meie õppetööd. Maaf-ya algas kohe me siia saabudes - enamasti väikeste asjade üle (nagu miks ekskursioonibuss tund hiljem kohale jõudis või miks me keeletund ära jäi). Maaf-ya kõlab juba kuid selle kohta, et kus on meie novembrikuised eksamitulemused või miks uue semestri üliõpilaspileti saamine nii kaua aega võtab). Hetkel on Ibu Riszka lubanud, et UNY organiseerib bussi darmasiswalaste kokkutulekuks Balil aprilli lõpus. Me kõik oleme juba ette valmistunud, et päev enne väljasõitu kõlab süüdimatu "maaf, ya" ja meil tuleb odavate lennupiletite lõppemise tõttu loksuda 24 tundi mõnes suvalises bussis.

Baliürituseks peab iga ülikool (st iga ülikooli darmasiswa tudengid) ette valmistama mingisuguse numbri. Meil on plaan valmis - astume lavale ja ütleme kuldsed sõnad - maaf, ya?

Täna hommikul pesumajast riideid ära tuues avastasin, et kaks mu paremat särki on kaduma läinud. Pesuköögi juhataja arvas, et ju on nad kuhugi teisaldatud, mitte otseselt ära varastatud - maaf, ya?

"Nggak apa-apa" ("pole viga") - kõlab viisakas vastus.

1 Comments:

Blogger HM said...

N2e, asjad hakkasid kohe liikuma niipea kui selle kommentaari siia kirja panin. Ibu Riszka teatas, et bussi see aasta ikka ei tule - l2heme lennukiga. Praeguseks on hind kyll juba omajagu kerkinud, aga eks Indoneesia maksumaksjad plekivad kinni.

Ja yleeile kui me oma pesumajast m66da s6itsime (mina pyydlikult taevast vahtides), kargas sealt omanik v2lja ja pakkus kahjutasu kadunud riiete eest. See zest juba pehmendas mu sydant seev6rd, et me leppisime kahjutasu asemel kokku tasuta pesulaarides. Nii et ikkagi maaf,ya'lgi on vahel meeldivad tagaj2rjed.

9:02 PM  

Postita kommentaar

<< Home