15.2.06

?Fly is cheap?

Ei saa kohe kirjutamata jätta ühest asjast. Ma olen siin kunagi kilganud, et küll Indoneesias on lendamine odav ja kiire. Tõepoolest ? odav, kiire ja igale poole, aga..

Balile me lendasime Garudaga ? see on Indoneesia lipulaev: lennukid uued, stjuardessid pakuvad naeratades einekarpe ja isegi ajalehed olid lugemiseks. Kurta oleks võinud ainult pilvise ilma pärast ? ei näinud vulkaane ega midagi.
Tagasi otsustasime sõita Wings Air´iga. Garuda hinnad olid vahepeal kerkinud ja miks maksta sama asja eest kaks korda rohkem raha? Wings (mille slogan on pretensioonitu ?Fly is Cheap?!) võimaldas meil koju jõuda taas 250 krooni eest (sh lennujaamamaksud).
Sellist lennukit polnud ma varem näinud ? pikk ja peenikene ja sõitjad sisenesid lennuki tagaotsast. Lennuk oli palav, istmevahed nii kitsad, et Jarek oma pikkade koibadega istus põlved vastu järgmist seljatuge. Hommikul kl 6 olime üsna uimased, nii et tegelikult lend möödus vaikselt ja kenasti ja kurta oleks patt. Midagi lugeda ei olnud ? isegi tavalist evakuatsioonikaarti polnud oksekoti kõrval. Aga oksekoti taga oli tegelikult üks väike brozüür ? ?doa-doa perjalanan?. Jarek pistis selle taskusse (muidugi täiesti seadusevastaselt), et äkki kunagi kulub marjaks ära. Kodus asju lahti pakkides nägin siin minagi seda üllitist ? tegemist oli eri religioonide palvetega indoneesia keeles. Iga palve taga oli ka lühike inglise keelne kokkuvõte. Toon siin mõned tähendusrikkamad katked:

Islam: ?We seek the help of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful?who has bestowed upon us the will and ability to use this aircraft, without Whom we are helpless. ??

Katolik: ??Bless us with the guidance from your angels, so that crew of this aircraft will lead us to our destination safely. We beg You, bless us with a safe trip, with good weather?Amen?.

Protsetan: ??In this opportunity we call Thy holy name to accompany our journey. We believe Thou will guard and protect our plane from any disturbance and danger. To the all air crew, Thou will lead their duty in order for us to arrive to destination in time and safe. ?Amen?

Vähemasti Hindu ja Budha usulised ei huvitu sellistest maistest küsimustest nagu ühe väikese lennuki maandumine ?Om Sanghyang Widhi Wasa the Greatest, all wealth and intelligence comes from your blessings.? ja ?Let All Creatures live in happiness in accordance to Your will?.

Vot selline on odavlennukite odav evakuatsiooniplaan. Inshya Allah!

2 Comments:

Blogger HM said...

mingil segasel p6hjusel on k6ik jutum2rgid ja m6ttekriipsud muundunud kysim2rkideks. 2rge siis pahandage!

2:23 PM  
Blogger HM said...

ega ei oskagi eriti aidata. ma tean, et siiani oli odavaim v6imalus airparadise tsarterid balile, aga kuuldavasti lennud mingil ajal peatati. v6ibolla kevadepoole alustavad j2lle.
Malaysian airlines pakkuvat vahepeal normaalse hinnaga pileteid.
Kus sa oled - Uus Meremaal v6i Austraalias?

2:24 PM  

Postita kommentaar

<< Home